Нова 76- мм система от VЕКА

11.12.2017

Нова 76- мм система от VЕКА

VЕКА разширява утвърдената си платформа Softline с нова профилна система с широчина на профилите от 76 мм. Като типична Vека система с дебелина на стените от клас А, Softline 76 гарантира висока степен на сигурност при обработка и  е с универсално приложение- както за ново строителство, така и за реновация. Системата ще се предлага в България от началото на 2018 г.

Докато повечето 70 мм системи могат  да поемат стъклопакети с широчина максимално от 42 мм, новата система позволява остъкляване от 18 мм до 48 мм. По този начин се дава оптимално икономически и технически обосновано решение за енергийна ефективност, шумоизолация и противовзломна защита. Разполагайки  със системи с широчина на профилите от 70 мм, 76 мм и 82 мм Softline платформата покрива всички възможни изисквания относно дограмата.

Новата многокамерна система впечатлява с класическа Sоftline оптика и коефицент на топлопреминаване от 1,1 W/m2K  във вариант с централо уплътняване (MD) и 1,2 W/m2K  при уплътняване околовръст ( АD) . За икономията на енергия допринасят  дълбокият фалц на  остъкляване от 28 мм, оптимираната система на уплътняване и геометрията на  уплътненията. Наред с това системата е напълно съвместима със съществуващите 70 мм и 82 мм системи на Vека – прилагат се едни и същи армировки, стъклодържачи и допълнителни профили. Това съкращава складовите наличности и оптимира работните процеси. Наред с това и при двата варианта – AD и MD, се ползва едно и също крило. За много от процесите допълнителна настройка на машините не е необходима, което прави производството рационално при едновременно разширяване на предлагания асортимент и то в качество от клас А по DIN EN 12608.

Вариантите за избор на цветове са измежду 50 декора с фолио и практичекски безкрайна палитра от цветове с алуминиева капачка. Приложими са и уникалните висококачествени лакови покрития VEKASPECTRAL и нововъведените цялостно сиви профили  при фолиране с определни сиви  декори. 

назад