Приложима техника за бъдещето

11.06.2018

Приложима техника за бъдещето

 

VEKA демонстрира на панаира FENSTERBAU FRONTALE 2018 на две изложбени нива автоматизация за прозорци и врати, характеризираща се с лесен монтаж и обслужване.

 

Като водещ производител на ПВЦ системи за прозорци и врати VEKA се занимава интензивно с тенденциите за автоматизация и разработва иновативни решения в тази област. Използвайки платформата на система SOFTLINE 70 MB, VЕКА  демонстрира своя собствен модул за  управление, с който се командват всички електрически управляеми компоненти,  вградени удобно по принцина  „plug and play“ . В частнвост се касае за управлението на пет отделни процеса – отваряне и затваряне на крилата на прозорци, на щора в междупрозоречното пространство, както и на сензори, наблюдаващи дали прозорецът е отворен или затворен. Двукатният прозорец SOFTLINE 70 MB е благодатен за интегрирането на нови технологии- самото означение MB (Multibox) говори за многостранните възможности на пространството между и отвън крилата за монтирането на допълнителни компененти.  

 

Всичко от един доставчик

При разработката на системите за автоматизация и управление носъздаденото отделение във Vека „Иновации и технологиии“ стриктно се придържа към заданието за създаването на елементи, гаратиращи лесно управление и монтаж.  Това е и основно изискване на производителите на дограма, когато участват в проектирането на системи за автоматизация на прозорци.

 

И при концепцията за автоматизация VEKA предоставя пълния асортимент от необходими продукти,  вкл. стъклата и обкова за прозорци от SOFTLINE 70 MB. Новите компонети за автоматизация ще се доставят от есента на 2018 г.  

 

Бъдещиягт прозорец на второ ниво.  

На второто ниво от 150 m2 на изложбения щанд  VEKA концентрира погледа си върху бъдещето на прозореца. Представено беше какво технически е възможно и какви решения дава VEKA за развитието на прозорците.  И тук на автоматизацията бе отделена важна роля.

 

На базата на съществуващите в момента техники за автоматично затъмняване, отваряне и затваряне на прозорци и врати, хай-тек стъкла с функция за затъмняване бе показан нов тач модул за управление.  

Това нововъведение може да се интергрира направо в крилото наместо използването на класически шалтер. Модулът командва отделните компоненти, напр. щорите. Този тач модул ще се доставя от октомври 2018 г.

Дългосрочна цел на VЕКА е всички единични решения да бъдат интегрирани в една система за сградна автоматизация , приложима както при ново строителство, така при саниране.

назад