SOFTLINE 76 и SOFTLINE 82 Системи с голяма степен на съвместимост за всякакви изисквания

06.07.2018

SOFTLINE 76 и  SOFTLINE 82

 

Системи с голяма степен на  съвместимост за всякакви изисквания

 

Световният лидер VEKA създава нов стандарт за рационално производство на прозорци с новата си системна платформа.

Това става възможно благодарение на голямата съвместимост между новата система SOFTLINE 76  и вече утвърдената премиум система SOFTLINE 82. И двете системи ползат множество еднакви компоненти, те са и идентични в много от производствените етапи. Партньорите на VEKA печелят по този начин от значителното разширяване на предлаганата гама продукти с минимален допълнителен разход за материали в производството и склада.

 

 

Актуалното разширение на системната платформа SOFTLINE  дава на производителите предимства в перспектива. Те имат възможността да реагират по-пълно на желанията на клиентите и да го комбинират с ефективност в производството, което създава устойчиви конкурентни предимства.

 

Система SOFTLINE 76 се появи на пазара през октомври 2017 г. и е отново с типичното за VЕКА качество на профилите от клас А. Тя е отговор на актуалните тенденции в жилищното строителство: уклон към многоетажни обекти, при които се набляга на завишени изисквания за топлоизолация и звукозащита при съпътстваща икономичност.   SOFTLINE 76 позволява използването на модерни тройни стъклопакети с дебелина до 48 мм, много повече, отколкото е възможно с обичайните 70 мм системи. 

 

Ефективност посредством платформената стратегия на  VEKA

 

От самото начало VEKA разработи система SOFTLINE 76  в рамките на платформената си стратегия  за максимална съвместимост със SOFTLINE 82. Тази перспектива дава сравнителни предимства в конкурентната борба –производството става по-рационално и продуктивно. Пример за обхватна съмвестимост в рамките на  системната платформа SOFTLINE са армировките – необходими са само 3 стоманени геометрии за усилването на повече от 40 различни каси, крила и други профили – едно конструктивно множество от профили, за което не е необходимо допълнително място в склада за армировки.

 

Също така рационална е и ситуацията при стъклодържателите. И двете системи ползват едни и същи стъклодържатели – със 17 от тях се постига остъкляване на повече от 50 профила с дебелина на стъклата от 18 до 48 мм при SOFTLINE 76 и от 24 до 54 мм при  SOFTLINE 82.

 

Друг пример за компоненти, ползвани от двете системи, е новият оптимиран алуминиев водобран за всички крила, повърхности, видове отваряне и монтажни ситуации.  Съвместими са също алуминиевите капачки за крилата, съчетаващите профили и уширители, както и над 30 допълнителни и универсални профили, уплътнения, обков и аксесоари за прозорци и врати.

 

Производителите печелят и от увеличената производителност – идентичните системни параметри при SOFTLINE 76 и SOFTLINE 82 позволяват изпълнението на производствени процеси без или с незначителна  машинна донастройка. Гарантирана е  производствената сигурност по познатите за VEKA високи стандарти.

 

 

SOFTLINE 76 е система на VЕКА, която предоставя особен баланс между функционалност и ефективност.  Практичността и предвидимостта на фирмата се проявява в обхватната съвместимост със SOFTLINE 82. С новата система VEKA дава на своите клиенти оптимално решение на нуждите и потребностите им. 

 

 

назад